Bussen vol scholieren bezoeken techbeurs MartiniPlaza

Op 22 en 23 november bezochten alle leerlingen die in 2-vmbo zitten in de provincie Groningen het event Tech-to-the-Future. Op deze beurs maakten zij kennis met de wereld van techniek.

Leerlingen in het vmbo kiezen aan het einde van het tweede leerjaar een profiel. Hét moment om ze te laten zien welke mogelijkheden de techniek hen te bieden heeft. Op Tech-to-the-Future konden ze zich oriënteren bij vele bedrijven en mbo-opleidingen en zo kennis maken met de vele aspecten van het technisch vak.

Industrie Eemsdelta goed aanwezig

De industrie in de Eemsdelta was goed vertegenwoordigd op de beurs. Bij de stand van Reym konden leerlingen een schoonmaakrobot besturen. Bij Nobian konden ze meedoen aan een Virtual Reality Game en een rondleiding door de fabriek maken. Een virtuele ervaring stond ook bij Zeolyst en Wagenborg op het programma. Ook de bedrijven BAM en Delftechniek waren van de partij.

“Leerlingen kiezen vaak niet voor techniek omdat ze geen beeld hebben van wat het inhoudt. Of vanwege de negatieve stempel die er nog steeds op ligt. Deze beurs was de kans voor bedrijven om scholieren, die dit jaar hun keuze moeten maken, wel een goed beeld mee te geven”, aldus Ian Hartman, projectmanager van SBE.

Sterk Techniekonderwijs

Dit evenement werd dit jaar voor het eerst georganiseerd vanuit de Sterk Techniekonderwijs regio’s in de provincie Groningen. Sterk Techniekonderwijs is een landelijke samenwerking om sterk, aantrekkelijk en innovatief techniekonderwijs te ontwikkelen. Daaronder vallen verschillende regio’s. In zo’n regio werken vmbo-scholen, mbo-instellingen en bedrijfsleven samen om dit doel te realiseren. De Eemsdelta is een van die regio’s.

Deel deze pagina: