Girls' Day voor meer vakvrouwen in de techniek

Op 30 april trokken de meisjes van de middelbare scholen in Noord-Groningen erop uit. Een dag lang gingen ze naar technische bedrijven om enthousiast te worden gemaakt voor een baan in de techniek.

Werken in de techniek is iets dat veel vrouwen niet overwegen. Voor een groot deel komt dit door de onbekendheid en het stigma dat hierop ligt. VHTO heeft daarom landelijk het initiatief Girls’ Day opgezet, een dag om hier speciaal aandacht voor te vragen.

Met de middelbare scholen in Noord-Groningen grijpt SBE deze dag aan om meisjes een dag lang op sleeptouw te nemen langs technische bedrijven, zodat ze in praktijk kunnen zien en ervaren wat werken in te de techniek inhoud.

Alle meisjes, 250 in totaal, staan dit jaar voor de lastige keuze om een profiel te kiezen. Tijdens deze dag krijgen zij een goede indruk van techniek, zodat ze een voor hen goede keuze kunnen maken om hier wel of niet voor te kiezen.

In passende werkkleding gingen de meisjes onder andere langs bij EEW, ENGIE-centrale, Evonik, Google en Stork. Wellicht dat ze hier als professional over een aantal jaar ook in werkkleding zullen lopen, maar ongetwijfeld zullen ze nog eens terugdenken aan deze leuke dag.

Deel deze pagina: