Wie wordt dit jaar de Groene Groninger

Wie wordt dit jaar de Groene Groninger

Tijdens de komende Najaarsbijeenkomst van SBE wordt bekendgemaakt wie de Groene Groninger van 2022 in ontvangst mag nemen. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan personen en organisaties die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan de transitie naar een duurzame economie. De Najaarsbijeenkomst vindt plaats op dinsdag 13 december.

Vorig jaar ging de Groene Groninger naar Avantium. SBE-directeur Frans Alting: “Hun technologie om van plantenresten de grondstoffen te maken voor bijvoorbeeld drinkflessen is baanbrekend. Stel je eens voor welke impact dat heeft. Met de Groene Groninger laten we duurzaamheid in de praktijk zien en natuurlijk Groningen!”

De Groene Groninger werd op 3 december 2019 geïntroduceerd tijdens het afscheid van Cor Zijderveld als voorzitter van SBE. De Groene Groninger wordt daarom ook wel “De Cor Zijderveld-award” genoemd. De onderscheiding bestaat uit een beeld van de Chloris chloris gemaakt door de Groningse kunstenares Annette Hoolsema.

Meer inspiratie tijdens Najaarsbijeenkomst

Naast de uitreiking van de Groene Groninger, zal Lucas Simons op de Najaarsbijeenkomst vertellen over zijn missie om de voedingsindustrie te verduurzamen. Met een inspirerend verhaal zal Simons illustreren hoe hij zich inzet voor verduurzaming en zullen we hierover met elkaar in gesprek gaan. Uiteraard is er daarnaast ook voldoende ruimte om te netwerken.

Als het Nederlandse voetbalteam op deze avond de kwartfinale speelt, dan houden we daar in de programmering natuurlijk rekening mee.

Deel deze pagina: